Ljudets betydelse

IMG_3115

Vi brukar säga att det är viktigt att spela rätt låt vid rätt tillfälle.

Vad menar vi egentligen med det?

Att gå på ett idrottsarrangemang är en helhetsupplevelse. Självklart är man där för att titta på matchen, se sitt favoritlag vinna. Att besöka en idrottsarena idag är så mycket mer. Om vi som arbetar med arrangemang kan vara med och bygga upp en stämning innan, under och efter match så har vi lyckats.

Innan match byggs en förväntan upp. Med musiken kan du förstärka den förväntade känslan. Under arrangemanget kan du med musiken förstärka både spelarnas och publikens känslor. Efter match är det viktigt att ”runda av” på rätt sätt. Oavsett om hemmalaget har vunnit eller förlorat så vill man att publiken, kunder och samarbetspartners kommer tillbaka även nästa gång.

Förutom att välja rätt musik så är det viktigt att spela musiken på rätt nivå. Framför allt under periodpaus/halvlek är det viktigt att hitta volymknappen. Det är många som har åsikter om volymen.

 

Ljud förstärker upplevelsen

 

Vi på sportljud.se brukar använda musikmixar när vi är ute och arbetar i arenorna. Vi vill ha med oss färdiga mixar som vanligtvis är tre låtar som är ihop mixade. Detta för att vi inte skall tappa tempo i arenan, även om volymen är lägre och musiken enbart är bakgrundsljud.

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.